Riskientunnistamiskoulutus

Riihimäen-ajoharjoittelurata                    Ecodriving-start-logo

Henkilöauton ajokorttia suorittavan 8 tunnin riskientunnistamiskoulutus

Lakimuutoksen jälkeen henkilöauton ajokortin suorittamiseen kuuluu pakollinen 8 tunnin riskikoulutus.

Riskikoulutukseen sisältyy 4 tuntia teoriaopetusta ja 4 tuntia ajo-opetusta, joka voidaan osin antaa myös simulaattorilla. Koulutuksessa keskitytään vaikeissa olosuhteissa ajamisen valmiuksiin, tuetaan sääntöjä noudattavan, turvallisen ja vastuullisen ajotavan omaksumista sekä vahvistetaan valmiuksia välttää liikenteen vaaratilanteita ja onnettomuusriskiä lisääviä tekijöitä.

Riskikoulutus suositellaan suoritettavaksi siinä vaiheessa, kun ajokokemusta on jo kertynyt liikenteessä ja auton käsittely- ja hallintataidot sekä liikenteessä toimiminen ovat hyvin hallinnassa. Käytännössä riskikoulutus kannattaa käydä vasta juuri ennen kuljettajantutkintoa, kun muu harjoittelu ja opetus on jo saatu päätökseen tai ainakin loppusuoralle.

Huom. jos olet jo suorittanut henkilöauton ajokortin, mutta et ole vielä käynyt harjoittelu- ja syventävän vaiheen opetusta, tulee sinun suorittaa 1.7.2018 jälkeen nämä vaiheet osallistumalla riskikoulutukseen.

Katso radan esittelyvideo.

Näin suoritat riskikoulutuksen:
  1. Sovi aika ajotunteja varten (2  tuntia liikenteessä ja 1 tunti liukasradalla)
  2. Osallistu teoriatunneille (4 tuntia)
  3. Sovi aika pimeälläajoa varten, ajetaan autokoulun simulaattorilla

Voit  ilmoittautua tai pyytää lisätietoja tästä.

Ajo-ohje-Riihimäen-radalle.
Ajo-ohje Riihimäen Liukasradalle. Hirvijärventie 37, 11710 Riihimäki. Puhelin radanhoitajalle 050 4317636, riihimaki@liukasrata.fi

Ota kuitti ratamaksusta mukaan liukasradalle 75,00 €

tilille  FI33 5396 02200529 56